Bálint Piroska

Rólam

Bálint Piroska

Bálint Piroska vagyok, és írhatok magamról szubjektív és objektív megközelítésből. Az objektívek azok az évszámok, képzések, diplomák, amelyek természetesen fontosak a mai világban. De néha úgy látom, gondolom és tapasztalom, hogy az nem minden. Mindezek mögött egy ember áll, aki a hosszú-hosszú évek önismereti és önfejlesztési munkája után úgy érzi, hogy megtalálta a saját „hangját”.

Ami a képzéseket, továbbtanulásokat illeti többféle képzést is elvégeztem, illetve tanultam: jógát, kineziológiát, agykontrollt, a belső-utazás módszerét. Tanulmányoztam hosszú éveken át az emberi lét kérdéseire a választ a nyugati és a keleti kultúrából egyaránt. Aztán ráleltem az “arany középútra”, ami a Lélekdal. Civilben hosszú évekig pedagógusként dolgoztam, jelenleg pszichológusként a LÉLEKDAL módszert tanítom,valamint hatha-jógát oktatok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A hanggal való „kapcsolatom” egész kisgyerekkoromtól kísér. Több változatát is kipróbáltam már a versmondástól, mesemondástól az éneklésen keresztül minden formában, amíg nem találkoztam a Lélekdallal. A Lélekdal nem egy csapásra változtatta meg az életemet, hanem szépen, fokozatosan. Viszont akkor, amikor a legnagyobb bajban, krízisben voltam ez volt a legnagyobb „támaszom”. Egy „örökös” társra leltem, amelyről biztos vagyok, hogy az utolsó pillanatig elkísér. Mindig erőt át, nyugalmat, derűt és hitet. A továbblépésre, a kitartásra, abban, hogy az álmok valóra válhatnak, csak ne adjuk fel.

Az én feladatom a “jelek szerint” az, hogy továbbítsam a Lélek dalát azoknak, akik meg szeretnék ismerni a sajátjukat. Véleményem (és sokak) véleménye szerint ez lesz – többek között – „a jövő zenéje”. Ugyanakkor az egyik olyan eszköztelen technika, amellyel a testi-lelki-szellemi jóllétet biztosítani lehet hosszú távon.

A Lélekdal nem feltétlenül egy út, amelyet követni kell, hanem egy gyakorlati eszköz, amivel a rátalálsz a Lelked útjára. Nem ígér “csodát”, azt sem garantálja, hogy konkrétan abban fog segíteni, amiben úgy gondolja valaki az elméjével, hogy arra lenne szüksége. Mert nem mindig egyezik a fejünkből, az elménkből előálló gondolat, vágy, cél a Lelkünk vágyaival, céljaival. A Lelkünk útja néha (sokszor!) ugyanolyan ismeretlen és kiszámíthatatlan, akárcsak az Istené (természetesen az is lehetséges, hogy a kettő egy és ugyanaz :-). De ha van egy módozat, egy eszköz, amivel ahhoz közelebb kerülhetünk, akkor az egy olyan egész életünket, létezésünket átívelő megbékéléssel, belső derűvel és szabadsággal jár, ami tulajdonképpen emberi mivoltunk lényegét, értelmét és célját adja. A Teremtő képmására teremtetett emberi lényét, amely egy isteni hangszer, és amelyen maga a Teremtő játssza (vagy játszaná!) a legszebb dalait. A Lélekdal pedig abban segít bárkinek, hogy ez a hangszer minél jobban kitisztuljon, hogy egyre inkább meg tudjuk tapasztalni a magasabb rendű, isteni harmóniát, békét, szeretetet, hogy egyre inkább be tudjuk tölteni eredendő feladatunkat ezen a Földön.

Elérhetőségek: 0036 20 4355 233

http://lelekdal.hu/

balintpiroska3@gmail.com